Gimnazial Liceal Primar Resurse Umane

Marius Ovidiu Nistor, FSE „SPIRU HARET“: Centrele de resurse și asistență educațională nu trebuie să fie desființate

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” a luat act despre informația care circulă în această perioadă referitoare la desființarea centrelor județene de resurse și asistență educațională, respectiv a Centrului Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE/CMBRAE) ̶ unități conexe ale învățământului preuniversitar.
„Nu cunoaștem de unde pleacă inițiativa desființării acestor centre și nici nu înțelegem rațiunile pentru care a luat naștere această idee, dar, raportat la atribuțiile CJRAE/CMBRAE reglementate de legislația în vigoare, rolul acestora nu se rezumă la a fi angajatorul consilierilor școlari, ci este mult mai complex; aceste instituții și-au demonstrat, încă de la înființarea lor (în anul 2005), utilitatea și eficiența.
În aceste condiții, Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” a înaintat Ministerului Educației un amplu material, poziționându-se clar împotriva desființării CJRAE/CMBRAE. Mai mult, am solicitat sprijin concret pentru centrele de resurse și asistență educațională și suplimentarea numărului de consilieri școlari din sistemul de învățământ preuniversitar“, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președinte FSE „SPIRU HARET“.

Adresa FSE SPIRU HARET către ME. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *