Noutăți Legislative Resurse Umane

Tabel comparat / Ce propune Ministerul Educației pentru concursul de ocupare a funcțiilor de conducere, de îndrumare și de control din învățământul preuniversitar

Ministerul Educației a publicat ieri, 25 mai 2021, un proiect de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, care vine să stabilească noi condiții privind ocuparea funcțiilor de director/director adjunct în învățământul preuniversitar, precum și a funcțiilor de inspector școlar general/inspector școlar general adjunct, director al casei corpului didactic și inspector școlar.

Potrivit proiectului, la concursul național pentru ocuparea funcției de director/director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar pot participa și cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert în management educațional, dar care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: au diplomă de licență sau atestat de echivalare, au promovat examenul de definitivat și au cel puțin cinci ani vechime în învățământ.

De asemenea, se pot înscrie la concursul național pentru ocuparea funcțiilor de inspector școlar general/inspector școlar general adjunct, director al casei corpului didactic și cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert în management educațional, dar care au diplomă de licență și titlul de doctor sau gradul didactic I.

În mod similar, la concursul pentru ocuparea funcțiilor de inspectori școlari pot participa și cadrele didactice titulare care nu au calitatea de expert în management educațional, dar care au diplomă de licență și gradul didactic I sau II.

Pentru a promova în etapa finală de interviu, candidații trebuie obținută minimum nota 7 (șapte) la proba scrisă a concursului.

Menționăm că ministrul educației, Sorin-Mihai Cîmpeanu, a declarat recent că, pe 27 iulie, se va organiza proba scrisă a concursului național pentru directori, iar cei care promovează cu nota minimă 7 vor participa la o a doua etapă, cea a interviurilor, urmând să aibă garantat un mandat de 4 ani de zile.

TABEL COMPARAT FORMA ÎN VIGOARE A LEGII NR. 1/2011  / PROIECT O.U.G.

Proiect-OUG-modificare-completare-LEN-1_2011_CONDUCERE – tabel.comparat Proiect-OUG-modificare-completare-LEN-1_2011_DIRECTORI+INSPECTORI

Nota-Fundamentare_proiect-OUG-modificare-completare-LEN-1_2011_DIRECTORI+INSPECTORI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *