Liceal

Mureș – Concursul Județean „Drepturile salariaților”

prof. Zokorias Carmen-Gabriela – Coordonator proiect

În data de 14 aprilie 2022, în cadrul Liceului Tehnologic „Avram Iancu” din Târgu-Mureș, s-a desfășurat prima ediție a Concursului Județean  cu tema Drepturile salariaților”. Aceasta este activitatea principală din cadrul Proiectului Județean „Tranziția de la școală la locul de muncă”, proiect care se adresează elevilor din clasele a XI-a din învățământul profesional (anul III), domeniile de pregătire de bază: comerț, turism și alimentație, industrie textilă și pielărie.

Scopul proiectului este inserția absolvenților pe piața muncii prin reducerea muncii fără forme legale, iar printre obiectivele specifice regăsim creșterea competitivității,  dezvoltarea cunoștințelor elevilor și angajarea cu forme legale a cel puțin 75% dintre participanții la activitățile proiectului.  

La eveniment au fost alături de noi, în calitate de invitați, reprezentanți ai instituțiilor partenere: dna. Ghiorghiu Alina – Inspector AJOFM,  dna. Giurgiu Anca Mihaela – Secretar General al Camerei de Comerț și Industrie a Județului Mureș, dna. prof. Rezi Maria – președinte Sindicatul din Învățământ „Spiru Haret” Mureș, dna. prof. Turc Anca –  Inspector școlar pentru învățământ profesional și tehnic.

La concurs au participat un număr de 20 de elevi, coordonați de cadrele didactice de specialitate de la unitățile școlare din județ: Colegiul Economic „Transilvania” Târgu-Mureș, Liceul Tehnologic „Avram Iancu” Târgu-Mureș, Liceul Tehnologic „Domokos Kazmer” Sovata, Liceul Tehnologic Nr. 1 Luduș, Liceul Tehnologic Târnăveni, Liceul Tehnologic „Sfântul Gheorghe”, Liceul Tehnologic „Ioan Bojor” Reghin, Liceul Tehnologic Nr. 1 Sighișoara.

Concursul a fost format din două probe, un test de cunoștințe pe Kahoot! (platformă de învățare online gratuită) cu 20 de întrebări din bibliografia stabilită din Codul muncii și realizarea unui eseu cu tema „Viitorul meu loc de muncă”.  Clasamentul final s-a stabilit în funcție de media aritmetică a rezultatelor la cele 2 probe.

Elevii participanți au primit diplome, iar câștigătorii au fost răsplătiți cu premii obținute din sponsorizare. Premiul I – Szanto Eva Emese, Premiul II – Lunca Rodica Delia,  prof. coord. Duma Adriana, Liceul Tehnologic Târnăveni; Premiul III- Capo Ștefania Andrea, prof. coord. Farcaș Maria, Colegiul Economic „Transilvania”;  Mențiune: Mureșan Andrada Soledad și Stoica Maria-Viuța, prof. coord. Moldovan Mărioara și Vodă Livia, Liceul Tehnologic Nr. 1 Luduș, Csukor David, prof. coord. Lukacs Katalin, Liceul Tehnologic „Sfântul Gheorghe”.

Toți participanții la acest concurs au fost foarte implicați și conștiincioși, dovadă fiind punctajele obținute și rapiditatea răspunsurilor la testul de cunoștințe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *