Gimnazial Liceal

Sindicatul din Învățământ „Spiru Haret” Mureș – Sprijin constant pentru realizarea performanţei

Prof. dr. Antoniu-Ioan BERAR,

Inspector școlar pentru istorie și socio-umane

Inspectoratul Școlar Județean Mureş

 

Teatrul Național din Târgu Mureş a găzduit joi, 21 aprilie 2022, de la ora 10.00, festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Istorie. Sindicatul din Învățământ „Spiru Haret” Mureş a fost unul dintre partenerii acestui concurs național care a reunit la Târgu Mureş, în perioada 18-21 aprilie, peste 212 elevi calificați de la unitățile de învățământ din țară, 45 profesori însoțitori și 25 de profesori, membrii Comisiei Centrale.

„Suntem la finalul celei de-a 43-a ediții a Olimpiadei Naționale de Istorie, un eveniment care, cu siguranță, va rămâne în memoria dumneavoastră. Deși timpul pentru organizare a fost foarte scurt, profesorii de istorie din județul Mureș, coordonați de colegii mei din Inspectoratul Școlar Județean Mureș dar și de membrii Comisiei Centrale, s-au mobilizat astfel încât, acum la final, să putem afirma cu toții că ne-am îndeplinit obiectivul, acela de a pune umărul la organizarea unui concurs național în spiritul olimpismului, în care cei mai buni dintre cei mai buni elevi să câștige.  Suntem bucuroși de faptul că am reușit, atât cât ne-a stat în putință, să vă asigurăm o ședere cât mai plăcută pe plaiurile mureșene! Vă felicit pentru faptul că ați ajuns să faceți parte din marea familie a olimpicilor la disciplina istorie, oameni care s-au remarcat de-a lungul anilor în diferite domenii și vă urez să reveniți de fiecare dată cu drag în județul Mureș. Felicitări premianților! Felicitări și succes în continuare tuturor participanților!” a declarat în deschidere profesorul Antoniu-Ioan Berar, inspector de istorie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Mureș, moderatorul festivității.

Gânduri bune pentru elevii participanți, pentru profesori și pentru organizatori a transmis și reprezentantul Sindicatul din Învățământ „Spiru Haret” Mureş, doamna profesor Maria Rezi care a fost alături de organizatorii Olimpiadei Naționale, în toată această perioadă. Organizatorii aduc mulțumiri și pe această cale conducerii Sindicatului din Învățământ „Spiru Haret” Mureş, pentru întreg sprijinul acordat.

Premii pentru elevii din județul Mureș:

  • Drăgan Ioana, Școala Gimnazială „Victor Jinga” Sighișoara, cls. a VIII a, din partea Societății Culturale „Avram Iancu”, jurist Berța Ioan;
  • Tamás C. Kristof, Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” Târgu Mureş, clasa a IX-a, din partea Asociației „Casa Educației” Reghin, reprezentată prin prof. Nicoară Carmen;
  • Cîmpean V. Emilia, Colegiul Național „Mircea Eliade” Sighișoara, clasa a X-a, din partea Sindicatului SPIRU HARET Mureş – reprezentat prin doamna președinte, profesor Rezi Maria;
  • Grăjdieru Dorin, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian” Târgu Mureş – clasa a XI-a, din partea Baroului de Avocatură Mureş, domnul avocat-decan Viorel Gorea (olimpic național la istorie în anii `80);
  • Rimovecz-Gherman T.G. Titus, Liceul Tehnologic nr.1 Luduş, clasa a XII-a – din partea Asociației Militarilor Veterani din Teatrele de operații Irak, Afganistan și Balcanii de Vest, sucursala Mureș, reprezentată de domnul președinte, plutonier adjutant principal (în rezervă) Ilaș Mihai, președintele Asociației.

Ministerul Educației a oferit premii în bani și diplome. Suplimente substanțiale în cărți și bani au oferit Primăria Târgu Mureș, U.M.F.S.T.  „George Emil Palade”, Universitatea Dimitrie Cantemir din Târgu Mureș, Editura Corint, Litera și Institutul Român pentru Drepturile Omului.

Datorită profesorilor de istorie din județul Mureş, organizatorilor și partenerilor, Olimpiada Națională de Istorie 2022 a fost un real succes! Felicitări tuturor participanților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *