Liceal Profesional

Proiectul Rose: Atelierul Evaluare pentru învățare

Atelierul „Evaluare pentru învățare“ desfăurat în cadrul Proiectului Rose se va desfășura pe 3 februarie și se va concentra pe evidențierea nevoii de evaluare formativă pentru elevii și studenții aflați în risc, în vederea formulării unor recomandări pentru perioada următoare, atât pentru cadrele didactice din mediul preuniversitar, cât și pentru cele din mediul universitar.

Evenimentul se adresează cadrelor didactice din învățământul secundar și cel terțiar implicate în proiectul ROSE și explorează implicațiile perioadei de pandemie în aria evaluării elevilor. În cadrul acestui eveniment vor fi aduse în discuție atât principalele provocări, cât și practicile care pot inspira strategii personalizate de evaluare, împărtășind experiențe care sprijină în mod autentic învățarea fiecărui elev sau student.

Agenda evenimentului cuprinde:

  • Prezentarea temei, contextului și a formatului evenimentului
  • O prezentare sintetică a implicațiilor privind evaluarea din perspectivă internațională (Dr. Ciprian Fartușnic – Cercetător științific la Unitatea de Cercetare în Educație, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație – studiu OECD – How Learning Continued during the COVID‑19 Pandemic)
  • Provocări privind evaluarea în învățământul terțiar (Prof. Univ. Dr. Romiță Iucu – Universitatea din București, coordonator al Subgrupului pentru Diplomă Europeană din cadrul Grupului FOR EU & intervenții participanți)
  • Provocări privind evaluarea în învățământul secundar superior (Dr.Ciprian Fartușnic – Cercetător științific la Unitatea de Cercetare în Educație, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație & intervenții participanți)
  • Condiții pentru o evaluare personalizată în învățarea online (Prof. Univ. Dr. Romiță Iucu – Universitatea din București, coordonator al Subgrupului pentru Diplomă Europeană din cadrul Grupului FOR EU, Dr.Ciprian Fartușnic – Cercetător științific la Unitatea de Cercetare în Educație, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație & intervenții participanți), recomandări
  • Concluzii, anunț calendar evenimente următoare.

Cei care doresc să participe se pot înregistra pe site-ul:

Înscrieri evenimente Luna profesorilor ROSE

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *