Fără categorie

Conferința „Vaccinare și testare pentru învățare”

 

Camelia Irimie-Matei

Inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație

Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Mureș au organizat astăzi, 29 aprilie 2021, începând cu ora 10.00, Conferința „Vaccinare și testare pentru învățare”-#ÎntoarcereaLaȘcoală.

Evenimentul a avut loc la Sala Mare de ședințe a Palatului Administrativ din Târgu-Mureș și face parte din Campania Națională de Informare inițiată de Ministerul Educației, în parteneriat cu instituțiile abilitate și partenerii sociali (sindicate, reprezentanți ai asociațiilor de părinți, Consiliul Național al Elevilor, ONG-uri).
Întâlnirea desfășurată atât cu participare fizică, cât și online, a avut ca scop principal informarea elevilor, a cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor acestei pandemii, prin vaccinarea voluntară a personalului din sistemul de învățământ, precum și testarea elevilor și a angajaților din educație în cazul prezentării unor simptome specifice.
Ne-au onorat cu prezența: d-nul Radu Gheorghe SZEKELY, Secretar de Stat pentru Echitate si Egalitate de Șanse în Ministerul Educației, doamna Subprefect, Ana-Lucia HANG, domnul vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Kovács Mihály-Levente, domnul director executiv al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Iuliu MOLDOVAN, domnul inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș, prof. drd. Sabin-Gavril PĂȘCAN, domnul inspector școlar general adjunct, prof. dr. Antoniu-Ioan BERAR, d-na inspector școlar general adjunct, prof. Illés Ildikó, inspectori școlari, reprezentați ai sindicatelor, ai asociațiilor de părinți, ai Consiliului Județean al Elevilor, reprezentanți ai mass-mediei locale.
Au participat în sistem online și directorii din unitățile de învățământ din județul Mureș, fiind dezbătute și probleme specifice învățământului mureșean.
Finalitatea acestei campanii o reprezintă conștientizarea vaccinării voluntare a personalului din învățământ pentru revenirea la normalitate!
Evenimentul a fost transmis live pe pagina de Facebook a Inspectoratului Școlar Județean Mureș.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *