Gimnazial Primar Resurse Umane

Proiectul CRED a lansat a treia ediţie a selecţiei „Creatori de Educaţie”

Veşti bune din partea proiectului „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” – CRED. Selecţia naţională de bune practici „Creatori de Educaţie” a revinit cu a treia ediţie.

Astfel, prin intermediul platformei  www.creatorideeducatie.ro, în intervalul până la data de 14 iunie 2021, activitățile cadrelor didactice pot fi înscrise prin formularul online disponibil pe prima pagina a site-ului, crescând șansele ca profesorii propuși să fie recunoscuți public ca veritabili Creatori de Educație, Generaţia 2021, și, ulterior, premiaţi. Înscrierile pot fi făcute de elevi, părinți sau colegi din sistemul de învățământ, reprezentanți ai societății civile. Cadrele didactice își pot înregistra singure activitățile în selecție.

Într-un timp al nevoii acute de modele inspiraționale, dar și de împărtășire, căutăm, în cadrul proiectului „Curriculum Relevant, Educație Deschisă pentru toți” – CRED, prin selecția națională ce le poartă numele, cei 50 de Creatori de Educație ai anului 2021.

În perioada 14 iunie – 9 iulie are loc validarea online privind condițiile de eligibilitate a propunerilor înscrise. Validarea presupune verificarea corectitudinii informațiilor completate în formularul de înscriere a propunerii, prin efectuarea de verificări la nivel local, prin mijloace de comunicare online, telefon etc., în vederea obținerii datelor necesare pentru promovarea/trecerea modelului de bune practici înscris în următoarea etapă a selecției.

Ulterior, toate modelele educaționale validate vor fi publicate pe platforma www.creatorideeducatie.ro.

În intervalul 9 iulie – 13 august a.c., se va desfășura evaluarea tehnică a propunerilor validate. La finalul acestei etape, vor fi acordate 50 de premii, după cum urmează: 20 de premii pentru nivelul primar și 30 de premii pentru nivelul gimnazial (Trunchi Comun, Curriculum la Decizia Școlii/interdisciplinar, activități extracurriculare/extrașcolare).

Precizăm că la ediția din acest an pot participa doar proiecte de bune practici realizate, atât online cât și offline, în ultimii 2 ani școlari (2019-2020 și 2020-2021), în cadrul selecției punându-se accent pe actul pedagogic din comunitățile dezavantajate, pe prevenirea sau reducerea absenteismului sau a abandonului școlar, pe creșterea șanselor elevilor de continuare a studiilor în niveluri superioare de educație și crearea unui spațiu educațional incluziv.

Criteriile de acordare a punctelor și grila de punctaj sunt disponibile în Regulamentul selecției, ediția 2021, acesta fiind publicat pe site-ul dedicat, www.creatorideeducatie.ro, în secțiunea „Regulament”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *