Resurse Umane

Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență privind plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite personalului didactic din învățământul de stat pentru perioada 1 iulie 2017 – 31 august 2021

Guvernul a adoptat astăzi, 14 aprilie 2022, proiectul de Ordonanță de urgență privind plata diferenţelor de drepturi salariale cuvenite personalului  didactic din învățământul de stat pentru perioada 1 iulie 2017 – 31 august 2021.

Menționăm că acest act normativ a fost cerut de către organizațiile sindicale în adresa trimisă prim-ministrului cu ocazia protestelor organizate în lunile decembrie 2021 și ianuarie 2022.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat la finalul ședinței de Guvern că plata acestor diferențe este o măsură reparatorie, necesară pentru a asigura salarizarea corectă și echitabilă a personalului didactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat, în conformitate cu Legea cadru 153 din 2017, dar având în vedere și aplicarea deciziilor Înaltei Curți de Casație și Justiție în sensul prevenirii oricărei discriminări a salariaților. „Diferențele de drepturi salariale, aș vrea să vă spun, vor fi acordate tuturor categoriilor de personal didactic. Acestea vor fi, de altminteri, și actualizate cu indicele de inflație. Sumele vor fi asigurate de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Educației, urmând a fi plătite eșalonat pe o perioadă de cinci ani începând cu data intrării în vigoare a actului normativ.“, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pentru mai multe detalii, accesati pdf-ul de mai jos.

OUG-18 (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *