Gimnazial Liceal Preșcolar Primar Profesional Resurse Umane

FSE „SPIRU HARET“ împlinește astăzi 9 ani

Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“ împlinește astăzi, 24 ianuarie, nouă ani. În 2013 două federații (Federația Sindicatelor din Învățământ și Federația Educației Naționale) au decis să fuzioneze pentru a crea o organizație mai puternică.

Cu acestă ocazie, președintele FSE „SPIRU HARET“, Marius Ovidiu Nistor a transmis un mesaj membrilor de sindicat, mesaj pe care îl prezentăm mai jos:

9 ani – Uniți suntem puternici!

Astăzi se împlinesc 9 ani de la Conferința comună de fuziune între Federația Sindicatelor din Învățământ „Spiru Haret“ și Federația Educației Naționale. Atunci, liderii celor două organizații au înțeles că „Uniți suntem puternici!“ – slogan care ne-a ghidat în tot acest timp și care a devenit deviza grevei de avertisment de două ore,  fiind însușit inclusiv de colegii din F.S.L.I..

Cu această ocazie, noi, cei din conducerea Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET“, vrem să vă mulțumim tuturor celor care ați înțeles importanța protestului de săptămâna trecută. Chiar dacă, la prima vedere, pentru unii dintre dumneavoastră, câștigul nu este cel așteptat, putem să vă asigurăm că proiectul de acord ce urmează a fi negociat până pe 4 februarie 2022 este o reușită. Știm că au mai fost acorduri semnate cu diferite guverne, acorduri care nu au fost în totalitate respectate. Însă, avem speranța că punctele cuprinse în acord vor deveni realitate. De asemenea, proiectul final al acordului va fi transmis, prin organizațiile sindicale afiliate F.S.E. „SPIRU HARET“, în toate unitățile de învățământ, iar dumneavoastră veți decide dacă îl vom semna sau nu. Și, pentru ca acordul să fie aplicat, F.S.E. „SPIRU HARET“ va solicita, după semnarea lui cu Guvernul României, ca acesta să fie însușit de toate partidele politice, indiferent dacă sunt la guvernare sau în opoziție.

Dragi colegi, peste 75% dintre angajații din învățământ au fost miercuri, 19 ianuarie 2022, în grevă de avertisment. Am dovedit prin această acțiune de protest că suntem uniți. Și nu uitați: Sindicatul ești TU!

La mulți ani, F.S.E. „SPIRU HARET“!

La mulți ani, România!

Cu deosebită stimă,

Marius Ovidiu Nistor

Președinte

FSE „SPIRU HARET“

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *