Gimnazial Liceal Primar Profesional Resurse Umane

“ÎNVĂȚĂMÂNTUL, ORIUNDE ÎN LUME, ESTE O PRIORITATE”

Interlocutor: prof. REZI Maria, președinte al Sindicatului din Învățământ “Spiru Haret”, Mureș

“Cum arată astăzi școala, va arăta mâine țara” (Spiru Haret)

– Se apropie începutul anului școlar. Cum îl întâmpinați?

– Luni, 13 septembrie, începe școala pentru toți elevii. Avem obiceiul de a ne feri de numărul 13. Acum cred că fiecare din cei implicați în sistemul de învățământ nu se mai gândesc la număr, ci la toate problemele de început de an școlar.

Ne-am fi bucurat să-l fi început cu liniștea așezată deasupra unităților școlare, dar, din nefericire, îl începem cu incertitudine, cu nesiguranță, neliniște, nemulțumire, lipsuri, într-o criză politică, financiară, așternută peste toată țara.

Dascălii sunt puși în situația de a li se condiționa modul de predare în funcție de vaccinare în caz de pandemie, pandemie care parcă stă să aștepte la ușa cea mai apropiată. Dascălii, lucrătorii din învățământ, sunt cetățeni serioși, responsabili și s-au vaccinat peste 60%, ceilalți, unii din motive întemeiate, alții din temere sau că nu au fost destul de puternic convinși că o vaccinare rezolvă problemele de boală a covidului, nu s-au vaccinat.

Pot începe școala în speranța că și elevii, părinții, angajații sistemului sanitar vor fi vaccinați pentru a putea lucra în bune condiții împreună.

Ca urmare, sindicatul nostru a informat permanent colegii ce înseamnă vaccinul, importanța lui, dar cu mențiunea că se poate face doar cu acordul lor, așa cum prevede legea. Da, s-au îmbolnăvit de covid și angajați din sistem și familiile lor, cu formă ușoară sau gravă, chiar decese. Au trecut cu toții printr-o stare de nesiguranță care persistă și acum.

Mai multe, pe cuvantul-liber.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *