Gimnazial Liceal Preșcolar Primar Profesional

Cursuri cu prezență fizică pentru toți elevii, imediat ce rata de infectare per localitate scade sub 1 la mie

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu a postat pe Facebook că mâine ( n.r. luni, 17 mai) va apărea în Monitorul Oficial un ordin care vine să modifice ordinul comun astfel încât referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1 la mie – rata de infectare.

„Constatând că un număr important de localități sunt foarte aproape de pragul de 1 la mie al ratei de infectare, în urma discuțiilor cu ministrul sănătății, apreciind înțelegerea Ministerului Sănătății pentru importanța școlii, luni, 17 mai vom iniția modificarea Art 2, alin. 3 al ordinului comun de ministru Educație-Sănătate, în sensul în care referința să fie considerată ziua în care localitatea coboară sub pragul de 1 la mie – rata de infectare. Toate celelalte prevederi cunoscute rămân în vigoare. In acest fel, prezența fizică nediferențiată în școli s-ar putea face încă de a doua zi după înregistrarea unei rate de infectare mai mică de 1 la mie, pe baza acordului între ISJ/ISMB și DSP, prin hotărâre a CJSU/CMBSU. Ne dorim ca ordinul comun de modificare să fie semnat și publicat în Monitorul Oficial în cursul zilei de mâine, 17 mai, astfel încât un număr cât mai mare de elevi să aibă acces la școală. Insistam în continuare pe respectarea riguroasă a măsurilor de protecție sanitară în interiorul școlilor”, a precizat ministrul pe pagina de Facebook.

Menționăm că potrivit ordinului comun al ministrului educației și ministrului sănătății, școlile funcționează toată săptămâna luând ca referință rata de infectare din ziua de vineri a săptămânii precedente (Art. 2, alin. 3).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *