Fără categorie Gimnazial Liceal

ME și ISJ Vâlcea organizează Conferinţa ”VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE“

Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea organizează joi, 22 aprilie 2021, începând cu ora 9:30, Conferinţa „VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE“

Evenimentul se va desfăşura în cadrul Campaniei Naţionale de Informare ”VACCINARE ŞI TESTARE PENTRU ÎNVĂŢARE”, iniţiate de Ministerul Educației în parteneriat cu instituțiile abilitate și partenerii sociali (sindicate, reprezentați ai asociațiilor de părinți, Consiliul elevilor, ONG-uri).

Conferinţa se va desfășura sub forma unei întâlniri mixte, prin participare fizică și online, cu respectarea normelor legale privitoare la limitarea efectelor pandemiei de Covid-19, în sala de festivități a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, începând cu ora 9:30 și are ca  scop  principal informarea elevilor, cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ cât și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare).

La conferință vor participa: Ștefania Marina MANEA, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, Sebastian FÂRTAT, prefectul județului, reprezentanţii DSP, ISU şi ISJ. Sunt invitaţi şi liderii sindicatelor, ai părinților și elevilor prin preşedintele CJE Vâlcea şi AVE.  Vor lua parte, prin participare online și directorii instituțiilor de învățământ din județul Vâlcea.

La finalul evenimentului va avea loc o conferință de presă.

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației, principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educația te învață să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăți, de știri false și de manipulare. Acordul de parteneriat semnat constituie o premisă a asumării unui set de acțiuni convergente, care să susțină reîntoacerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru, precum și extinderea și eficientizarea programului de educație remedială destinat recuperării pierderilor educaționale generate de predarea online impusă de pandemia de Covid-19.

 

Foto: http://cnmirceavl.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *