Gimnazial Liceal Primar

Idee de lecție: Capitalei României văzută din spațiu

Agenția Spațială Europeană a publicat un videoclip cu Municipiul București văzut din spațiu, în care prezintă Capitala României. Videoclipul, care poate fi găsit și pe youtube.com, prezintă principalele zone verzi, Casa Poporului, dar și bulevardele importante.

De asemenea, de pe site-ul Agenției Spațiale Europeane se poate downloada și o poza de dimensiuni foarte mari (5905 X 3937 pixeli, 65 MB). Poza poate fi descărcată de aici.

Pe site-ul agenției, mai puteți găsi și alte videoclipuri, inclusiv unul care prezintă țara noastră.

Ce este ESA?

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) este poarta de acces către spaţiu a Europei. Misiunea sa constă în configurarea dezvoltării capacităţilor spaţiale ale Europei şi în garantarea faptului că investiţiile în cercetarea spaţială vor continua să asigure avantaje cetăţenilor din Europa şi din lume.

ESA este o organizaţie internaţională cu 22 state-membre. Coordonând resursele financiare şi intelectuale ale membrilor săi, poate susţine programe şi activităţi care depăşesc cu mult capacitatea unei singure ţări europene.

Cu ce se ocupă ESA?

Misiunea ESA este să elaboreze programul spaţial european şi să-l pună în aplicare. Programele ESA sunt concepute pentru a cunoaşte mai multe despre Pământ, despre spaţiul din imediata sa apropiere, despre sistemul nostru solar, precum şi pentru a dezvolta tehnologii şi servicii satelitare şi a promova industria europeană. De asemenea, ESA colaborează îndeaproape cu organizaţii spaţiale din afara Europei.

Cine face parte din ESA?

Austria, Belgia, Republica Cehă, Danemarca, Elveţia, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia şi Ungaria. Canada ia parte la unele proiecte în cadrul unui Acord de colaborare. Bulgaria, Cipru, Malta, Latvia, Lituania, Slovacia și Slovenia au acorduri de colaborare cu ESA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *