Bacalaureat Evaluare Nationala Fără categorie

Cîmpeanu: Susțin în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele

Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a postat pe facebook o postare în care susține în continuare principiul conform căruia școlile trebuie închise ultimele, doar dacă situația epidemiologică o impune.
„În școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 mai riguros decât în multe alte locuri. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi învățând să respecți regulile.
Măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul Sars-CoV-2 trebuie luate pe toate planurile, cu rigurozitatea și prudența necesare. Măsura de închidere a școlilor fără alte măsuri complementare nu va produce efectul dorit. Cu toții facem eforturi să depășim cu bine această perioadă.
În aceste condiții, dacă măsura închiderii școlilor nu va avea efectul scontat, vor fi generate noi pierderi în educație și tulburările de socializare în rândul elevilor se vor agrava.
Sunt convins că cele constatate de studiul extensiv recent realizat de Reuters, într-o serie de școli din SUA în care învață 2,2 milioane de elevi, pot fi valabile și pentru elevii și profesorii din România. Acest studiu arată că, în mod surprinzător, rata de infectare în rândul elevilor care învață online este mai mare decât în rândul elevilor care merg la școală.
Examenele naționale sunt determinante pentru viitorul oricărui tânăr. Posibilitatea de pregătire a elevilor în cele mai bune condiții permise de evoluția epidemiologica este esențială.
În acest moment, numărul elevilor din clasele terminale (promoția curentă), care urmează sa susțină examenul de bacalaureat, este de 147.056 (126.358 de elevi de clasa a XII-a și 20.698 de elevi de clasa a XIII-a).
În zonele carantinate funcționează 78 de licee, ceea ce reprezintă 5% din totalul celor 1.577 de licee din țară. Faptul că elevii care locuiesc în zone carantinate vor avea posibilitatea susținerii acestor simulări dacă învață în școli din localități necarantinate este foarte important. În calitate de ministru al Educației apreciez înțelegerea Comandantului Acțiunii/Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției cu privire la importanța educației și a pregătirii pentru examenele naționale.
Pentru cei aproape 8.000 de elevi înmatriculați în clasele a XII-a și a XIII-a, care învață în licee din localități carantinate, organizarea simulărilor va fi posibilă după ieșirea din carantină, dar nu mai târziu de data de 15 mai.
Îndemn în permanență la prudență și la respectarea tuturor regulilor, mai ales acum, având în vedere agravarea situației epidemiologice!
Solicit tuturor celor 1.499 de licee care organizează simulări să acorde o atenție sporită respectării tuturor regulilor de distanțare, aerisirii corespunzătoare a sălilor de clasă, precum și purtării măștilor de protecție.
Succes tuturor elevilor care vor participa la simularea examenului de bacalaureat!“, a scris ministrul pe pagina de Facebook personală.
Menționăm că ieri, 21 martie 2021, Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției a decis ca toți elevii, indiferent de localitatea de domiciliu, să poată participa la simulările examenelor naționale, dacă unitatea școlară unde învață nu este într-o zonă carantinată.
Decizia CNCCI click aici.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *