Gimnazial

Elevii unei școli din județul Galați studiază muzica într-un mod inedit, grație unui proiect educațional modern

Școala Gimnazială Nr. 1 Rădești, județul Galați, a organizat proiectul Touch Learning care s-a încheiat de curând cu un spectacol muzical cu tuburi muzicale și boxe, susținut de elevii școlii, odată cu încheierea anului școlar.

Proiectul este finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow.  Cu toate că proiectul s-a încheiat, dotarea obținută în cadrul acestuia va face ca orele de muzică să fie din ce în ce mai atractive.

Proiectul Touch Learning a presupus dotarea a 5 clase cu tuburi muzicale și boxe portabile, astfel încât să fie îmbunătățit procesul de educație, folosirea vocii fiind evitată din cauza epidemiei, astfel instrumentele muzicale au suplinit aceste deficiențe. Jocul tip muzică pleacă de la observarea acțiunii vibrației sunetelor asupra unor obiecte care, la rândul lor, interacționează cu alte obiecte. Copiii au învățat mult mai ușor cu ajutorul acestor tuburi noțiunile fundamentale ale muzicii: ritmul, notele, armonia, melodia, însă și-au dezvoltat și abilități importante: coordonare individuală și în grup – învățare prin asociere.

Grupul țintă al proiectului a fost reprezentat de 75 de elevi și 5 învățători ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Rădești care și-au dezvoltat abilitățile muzicale: de a recunoaște și ține ritmul, a învăța notele muzicale, dar și-au dezvoltat și abilități cognitive și sociale: lucrul în echipă, competitivitatea, integrarea în grup, tehnici de învățare.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *