Fără categorie Gimnazial

Proiect internațional: Armonie prin formă și culoare

„Acum fiecare câmp este acoperit de iarbă și fiecare copac cu frunze; acum pomii își nasc înflorirea, iar anul își îmbracă veșmântul veseliei“.

– Vergiliu

 Veselia s-a citit și pe chipul elevilor participanți la atelierul de creație prin culoare denumit sugestiv “Armonie prin formă și culoare”, atelier care s-a realizat joi, 11 martie 2021, în cadrul proiectului etwinning « În my dreams »

Proiectul se implementează în parteneriat cu Turcia, țara coordonatoare, Georgia, Ucraina și Polonia și are ca scop asigurarea unei stări afectiv emoționale optime în rândul elevilor având în vedere starea de pandemie cauzată de virusul Sars Cov 2.

Activitatea s-a desfăşurat pe platforma Zoom și a fost organizată de echipa din România – Școala Gimnazială Anton Pann Râmnicu Vâlcea, reprezentată de Andreea Constantinescu, profesor de engleză, Valeria Caralicea, profesor de informatică și Letiția Muraruș, profesor de biologie – coordonatorul proiectului pentru România, la care s-a adăugat în calitate de partener local profesor Natalia STOICA de la Școala Gimnazială Friedrich Schiller Târgu Mureş!

Activitatea a vizat:

  • dezvoltarea abilitaților digitale prin realizarea unui poster de promovare a evenimentului;
  • reactualizarea informațiilor de la biologie privind elementele unei plante cu flori;
  • dezvoltarea imaginației, creativităţii, valori esențiale pentru societatea actuală;
  • prezentarea efectului pe care îl au culorile asupra sistemului nervos, respectiv asupra asigurării unei stări afectiv emoționale optime;
  • prezentarea pașilor urmăriţi în realizarea unei picturi;
  • prezentarea unor pictori celebri și a lucrărilor reprezentative și, nu în ultimul rând, un moment demonstrativ în care Ştefănia Popescu a pictat sub privirea atentă a tuturor participanților un ghiocel – simbolul primăverii.

Această activitate a presupus îmbinarea formelor organelor vegetale cu îmbinarea armonioasă a culorilor reprezentative respectiv alb, galben, verde, maron.

Prin toate activităţile implementate, elevii coordonați de cadrele didactice au demonstrat abilitați de comunicare scrisă și verbală în limba engleză, abilitați digitale și de creație prin culoare grație informațiilor achiziționate la orele de curs.

La final, doamna profesor Natalia Stoica a prezentat un videoclip cu creații ale elevilor de la ciclul primar, lucrări realizate cu deosebit talent, în ceea ce privește îmbinarea culorilor pentru a reda cât mai fidel trăsăturile morfologice și fiziologice ale unor animale reprezentative din lumea vie.

Activitatea şi-a atins scopul având în vedere mesajele postate de participanți pe Padlet ul atașat la final atelierului de pictură.

Mulțumim tuturor participanților elevi și profesori, special, coordonatorului Ferda Ozenbirkan care se implică cu mult interes în toate activităţile planificate!

„Iubesc primăvara oriunde, dar dacă aș putea alege, aș întâmpina-o mereu în grădină“

Ruth Stout

 

A consemnat

prof. Letiția MURARUȘ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *