Gimnazial

Voluntariat antreprenorial pentru proiectul „Ceainăria elevilor”

Târgurile școlare de Antreprenoriat reprezintă o activitate la care toți participă cu bucurie, și cei care vând , dar și cei care cumpără. Este bucuria în care jocul „de-a vânzătorul”, pe care mulți l-au jucat în copilărie, devine realitate. La Școala Gimnazială Nr. 1 din comuna gălățeană Toflea „se joacă” cu bani adevărați, cu marfă adevărată! Mariana Dragomir, Daniela Lăbuș și Anamaria Diaconu, trei profesori inimoși de la această unitate școlară, au lansat un proiect inedit: înființarea unei Ceainării a elevilor, centru recreativ în cadrul căruia să fie susținuți elevii defavorizați, cu fonduri strânse de pe urma unor târguri de jucării organizate de fiecare cadru didactic participant.

Deși grupul țintă este format din elevii școlii din Toflea, sunt așteptați să se alăture acestui proiect și elevi, părinți și cadre didactice de la alte școli din județul Galați.

„Scopul principal al acestui proiect este de a amenaja o sală de clasă dezafectată într-o sală de lectură cu bibliotecă, sală pe care vrem să o denumim Ceainăria elevilor, unde copiii pot savura pe lângă un ceai cald și o lectură minunată. Căutăm diverse metode cu ajutorul cărora să reducem abandonul școlar, scoala noastră având doar elevi romi iar mentalitatea părinților ne împiedică să reușim școlarizarea copiilor până în anii terminali. Sunt elevi cu potențial, care s-ar bucura să pășească în această lume fantastică a lecturii, fără a fi constranși de note și de teste, ci doar de ambientul relaxant și mirific pe care intenționăm să-l punem în acest spațiu nou amenajat”, ne-a declarat Mariana Dragomir, profesor învățământ primar la Școala din Toflea.

Pe lângă realizarea Ceainăriei elevilor, proiectul vizează și educarea sentimentelor de prietenie, toleranță, armonie și bună dispoziție în relațiile cu copii din alte grupuri, dar și dezvoltarea abilităților de comunicare eficientă, de lucru în echipă, de asumare a responsabilităților.

Toți cei implicați în derularea târgului vor respecta toate măsurile impuse de Pandemia de coronavirus. Banii proveniți din vânzarea produselor vor fi colectați într-o cutie destinată acestui scop pentru a se evita contactul direct cu aceștia. Cadrul didactic îndrumător va depune banii în contul dechis de Asociația „Artă și cooperare”, cu sediul în Tecuci, strada Crișana, nr. 6 Bis, județul Galați, în contul deschis la Banca Transilvania: RO54BTRLRONCRT0398335102. La beneficiar se va trece Asociația „Artă și cooperare”, iar la detalii plată: donație târg de jucării.

Cei care doresc să doneze cărți, etajere, rafturi cărți, dozator ceai, jocuri educative sau alte materiale educative le vor putea trimite pe adresa școlii: Școala Gimnazială Nr. 1 Toflea, strada Școlii Nr. 44, județul Galați.

Proiectul se va derula până la finalul anului școlar 2020-2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *