Primar

O nouă disciplină opțională în învățământul primar – „Start în aventura cunoaşterii Universului“

Programa şcolară „Start în aventura cunoaşterii Universului“ reprezintă o ofertă curriculară pentru disciplină opţională pentru învăţământul primar, cu un semnificativ caracter inter şi transdisciplinar. Bugetul de timp este de o oră/săptămână pe parcursul a doi ani şcolari, la alegere dintre clasele de învăţământ primar, în funcţie de particularităţile/specificul unităţii de învăţământ şi de nevoile de învăţare, disponibilitatea elevilor şi de bugetul de timp.

Disciplina de tip opţional integrat a fost realizată prin raportare la Strategia naţională pentru dezvoltarea durabilă a României 2030 în care, printre obiectivele propuse, regăsim „Obiectivul 4: Educaţie de calitate”, respectiv implementarea obiectivelor de dezvoltare durabilă (ODD) ale Organizaţiei Naţiunilor Unite: 4, 5 şi 9.

Programa şcolară „Start în aventura cunoaşterii Universului” a fost elaborată în parteneriat cu Agenţia Spaţială Română (ROSA) prin ESERO – Biroul European pentru Resurse pentru Educaţie Spaţială din România, în baza Protocolului încheiat între Ministerul Educaţiei (ME) şi ROSA, înregistrat la ME cu nr. 14.775/30.09.2021, respectiv la ROSA cu nr. 619/30.09.2021, şi în parteneriat cu Comitetul Naţional Român pentru Astronomie (CNRA), instituţii care au ca obiectiv principal folosirea fascinaţiei domeniului spaţial pentru a încuraja predarea şi învăţarea de materii STEAM, respectiv dezvoltarea învăţământului astronomic în România, ca o componentă importantă a culturii ştiinţifice naţionale.

Programa şcolară prevăzută la art. 1 se aplică începând cu anul şcolar 2022-2023.

Pentru mai multe detalii, precum și pentru a studia programa școlară, accesați documentul de mai jos:

OME programa scolara – Start in aventura cunoasterii universului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *